Joves

Assemblea de Delegats i Delegades

Des del Punt a l’Institut hem recollit la necessitat detectada per els Instituts de potenciar la figura de les delegades, així que hem donat forma a un projecte que s’ajusta a les necessitats dels instituts i la realitat del municipi. Aquest curs s’ha posat en marxa a tres instituts de la ciutat: Francesc Macià, Neus Català i Maria Aurèlia Capmany.

Aquest any posem en marxa l’Assemblea de Delegats, un projecte al que hem estat donant-li forma, adaptant-lo als  instituts i a la realitat del nostre municipi, per tal de que tingui en compte tots els objectius marcats conjuntament amb els instituts.

 

Aquesta assemblea pretén generar un espai on els delegats i delegades formin un grup de treball, en el que crear i proposar conjuntament, sempre amb l’acompanyament de la figura de la professional del  Punt a l’Institut, que els guiarà en la seva participació i dinamització al centre.

 

 El projecte té com objectiu  fer arribar informació als joves sobre diferents àmbits de la seva vida amb l’objectiu de treballar per la igualtat d’oportunitats a través de la informació i la dinamització, fomentant, així,  la participació activa de l’alumnat mitjançant la cocreació i programació d’activitats de difusió i creació cultural, esportives, formatives i de temps lliure.

 També vol facilitar i potenciar l’apropament entre l’Institut i els espais juvenils del municipi, donant especial valor  al Punt a l’Institut com altaveu dins dels centres de l’activitat juvenil al municipi.

 

Durant tot el curs anirem fent diferents sessions on treballarem què es ser delegat i delegada, els drets i deures d’aquesta figura, qui conforma l’institut i els projectes pactats al consell escolar. Desprès d’una formació elegida per els propis joves es realitzarà un anàlisis del seu institut i unes propostes de canvi de millora.

Farem de la figura del delegat un agent actiu i de transformació en l’institut però, per tant apostant per un jovent actiu i en pro de la transformació social de la nostraciutat.