Joves

Més enllà dels tatuatges. Les maras al Salvador, Hondures i Guatemala

Durant el mes de juny, per a commemorar el Cicle de Persones Refugiades, el Departament de Solidaritat i Cooperació acull l’exposició: “Més enllà dels tatuatges. Les maras al Salvador, Hondures i Guatemala” impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
Més enllà dels tatuatges. Les maras al Salvador, Hondures i Guatemala
EXPOSICIÓ MARAS

 

Durant el mes de juny, té lloc a la ciutat el Cicle de Persones Refugiades i com a commemoració el Departament de Solidaritat i Cooperació acull l’exposició: “Més enllà dels tatuatges. Les maras al Salvador, Hondures i Guatemala” impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

L’exposició dissenyada i maquetada per l’Andrés Pino Bueno (Conjunto Vacío) presenta els tatuatges com a fil conductor de la mostra, una metàfora de l’estigmatització i els prejudicis que marquen el jovent centreamericà. D’aquesta manera, ens convida a conèixer i sensibilitzar-nos sobre la violència provocada pels grups coneguts com a “maras” en els tres països del triangle nord de centreamericà. 

L’exposició es configura en tres blocs temàtics: Violències, Joventut i Desplaçaments forçosos. A més, hi ha un recull de testimonis que provenen del Salvador, Guatemala i Hondures, quatre persones en cerca d’asil a Catalunya, entre els molts milers que han hagut de sortir d’aquests tres països.

 

L’exposició es pot visita de manera gratuïta de dilluns a divendres en l’horari de 17h a 21h i els dimarts de 10h a 13h a la Paret d’Exposicions de l’Oficina Jove de Cornellà (C/ Mossèn Andreu, 17).