Joves

S’obre la convocatòria del 38è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”.

Del 16 de maig al 30 de juny es podran entregar les obres per a la nova edició del veterà certamen de la nostra ciutat.

 

Des de l’any 1985 se celebra el Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, una proposta cultural, dirigida a joves de 12 a 30 anys, amb la intenció de fer difusió artística a persones que s’inicien en aquesta disciplina. Pel concurs han passat autors i autores com l’Albert Monteys, el Pedro Vera, el Nadar, la Bea Tormo, l’Anabel Colazo o la Lourdes Navarro.

 

El concurs consta de tres categories, la Júnior, de 12 a 14 anys, la Juvenil, de 15 a 17 anys i la Sènior, de 18 a 30 anys. En el cas de les dues primeres, hi ha un únic preu a la millor obra. Pel que fa a la categoria sènior, s’opta a: el Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, Obra finalista, Millor historieta d’humor, Millor obra en català, Millor guió, Millor obra local i tres mencions especials.

 

A més de premis amb imports econòmics, també hi ha lots de còmics, un viatge al Festival de Còmic d’Angoulême, la subscripció i publicació a la revista El Jueves, un curs de l’Escola Joso o la participació a l’Exposició "Còmic Made in Cornellà”.

 

Les obres s’acceptaran a partir del 16 de maig i fins al 30 de juny. Es poden presentar de forma presencial o per correu postal, però totes elles s’han d’enviar en format digital per correu electrònic al correu comicsacornella@gmail.com.

 

Aquest concurs, organitzat per l’Ajuntament de Cornellà, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, El Consorci de Normalització Lingüística de Cornellà, Ediciones La Cúpula, El Jueves, Norma Editorial, Panini Comics, Planeta Còmic, Penguin Random House, Escola Joso i Dibbuks.

 

A la 37a edició es van presentar un total de 46 obres, 12 de la categoria júnior, 7 de la juvenil i 27 de la sènior, amb un total de 48 participants, atès que dues de les obres sèniors es van realitzar entre dibuixant i guionista.

Podeu trobar tota la informació al següent enllaç i  l’Instagram del CòmicsCornellà:

 

Concurs de Còmics

Instagram: @cornellacomic