Cornellà demana a l’Estat i la Generalitat un compromís de finançament econòmic per al Citilab

Cornellà demana a l’Estat i la Generalitat un compromís de finançament econòmic per al Citilab

L’aportació de la Generalitat i del Govern Central per a l’any 2012 ha estat 0, i l’avantprojecte dels pressupostos de l’Estat per a l’any vinent tampoc preveu cap dotació

El Citilab, com a viver d’empreses i centre assessor i formatiu en noves tecnologies, impulsa la innovació tecnològica i social, fomentant l’emprenedoria i l’ocupació

L’Ajuntament de Cornellà ha reclamat a l’Estat Central i a la Generalitat de Catalunya suport econòmic per al centre de noves tecnologies Citilab-Cornellà, en una moció aprovada en el ple municipal. En concret, la moció demana que tant els Pressupostos Generals de l’Estat com els de la Generalitat per a 2013 incloguin una partida destinada a finançar els projectes que s’hi desenvolupen en matèria de recerca, innovació tecnològica i social, i de societat del coneixement.

El Citilab té més de 20.000 usuaris anuals i és un centre experimental pioner a Europa, que demostra on pot arribar la capacitat innovadora i creativa de la ciutadania si disposen d’un entorn adequat. Projectes educatius, formatius, i el seu paper com a viver d’empreses, demostren l’èxit d’un centre que ha transcendit la ciutat de Cornellà. El Citilab és un clar exponent per fomentar l’emprenedoria i l’ocupació, ja que atrau talent i promou l’excel•lència de nous projectes tecnològics i empresarials.

El text també referma el compromís institucional i econòmic de l’Ajuntament de Cornellà amb el Citilab, que depèn de la Fundació per a la Societat del Coneixement. Els pressupostos municipals per a 2013 aporten 670.000 euros per garantir el que representa aquest equipament i el servei que dóna a Cornellà com a laboratori ciutadà.

Els grups municipals del PSC i d’ICV-EUiA han donat suport a la moció, mentre que el PP i CiU s’han abstingut. L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha declarat que “només demanem que demostrin si creuen o no creuen en el Citilab, un equipament que ha esdevingut una referència a la nostra ciutat i a nivell internacional, i en els seus projectes innovadors que posen en valor la societat i el coneixement”.

Mentre l’aportació anual de l’Ajuntament de Cornellà a aquest equipament s’ha anat incrementant any a any, la col•laboració de l’Estat i la Generalitat s’ha reduït dràsticament fins a eliminar-se completament l’any 2012.

El Citilab va ser inaugurat l’any 2007 per difondre el pensament creatiu, el disseny i la innovació que sorgeixen de la cultura digital, lligant formació, recerca, i iniciatives empresarials i socials. Cal recordar que el Citilab depèn de la Fundació per a la Societat del Coneixement, on a més de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, hi són presents la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i altres institucions empresarials i de recerca.

Cornellà de Llobregat, 26 d'octubre de 2012

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00