El compromís social protagonista de la gala d'entrega dels Premis Ciutat de Cornellà 2013

El compromís social protagonista de la gala d'entrega dels Premis Ciutat de Cornellà 2013

Els guardons reconeixen la tasca de persones i institucions de la ciutat que han jugat un paper important al municipi, o a la societat en general

El premi Especial s'atorgarà a la Plataforma d'afectats per la Hipoteca

 

Demà divendres 24 de maig té lloc a l'Auditori de Cornellà la gala de la vuitena edició dels Premis "Ciutat de Cornellà", que se celebren cada dos anys amb l'objectiu de fer un reconeixement públic a les persones que han jugat un paper important al nostre municipi, o a la societat en general, en la defensa de valors com la llibertat, la igualtat, el progrés i el civisme.

 

La gala comença a les 20.00h i s'articula en torn d'un tema vinculat al desenvolupament social, amb un conductor que anirà donant pas a cadascuna de les persones i entitats premiades. La presentació de candidatures ha estat oberta a tota la ciutat; posteriorment seleccionades per una comissió de propostes que les ha elevat al Jurat (format per representats de la ciutadania i dels grups polítics representats al ple municipal) que ha decidit els guardonats de cadascuna de les cinc categories: Acció Cívica, Economia i Humanitats, a més del premi Especial i el premi d'Honor.

Els guardonats d'aquesta edició han estat:


Premi d'honor Ciutat de Cornellà:

Creu Roja Cornellà. Entitat més de 100 anys instaurada a la ciutat, que treballa per ajudar les persones més vulnerables a través de projectes i programes que desenvolupen voluntaris i voluntàries.

Juan Ruiz Cantos. Un home molt compromès amb el seu barri i la seva ciutat, impulsor de mobilitzacions socials per la defensa dels drets veïnals i iniciador de projectes socials i esportius. Un referent del barri d'Almeda.

Premi especial Ciutat de Cornellà de Llobregat:

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Iniciativa popular que neix amb l'objectiu de denunciar els abusos de les entitats bancàries, de lluitar contra la vulneració del dret a un habitatge digne i evitar els desnonaments.

Premi Ciutat de Cornellà d'humanitats:

Institut d'ensenyament secundari Joan Miró.

Centre docent del barri Riera amb més de 30 anys d'història formant a milers de joves de Cornellà, i referent de formadors implicats amb l'ensenyament de qualitat.

Jaume Funes Artiga. Psicòleg, educador i periodista, especialment dedicat al món dels adolescents i joves, i a les seves dificultats socials.

Premi Ciutat de Cornellà d'acció cívica:

Fundació El Llindar. Treballa per una educació digna que doni respostes a les necessitats personals d'adolescents i joves exclosos del sistema educatiu i social.

Rafael Puga Vázquez (in memoriam). Un gran ambaixador de la ciutat, present a l'origen d'entitats com Cornellà Compra a Casa o Cornellà Solidari; molt compromès amb iniciatives de caràcter social, cívic i esportiu, entre d'altres.

Premi Ciutat de Cornellà d'economia:

Ascensors Eninter, S.L. Empresa familiar que dóna feina a 560 treballadors i instal·lada a Cornellà des de fa més de 30 anys.

David Dávila Moreno (Bar "Los Arcos").

Jove emprenedor que ha desenvolupat l'aplicació "cambrer virtual".

 

Cornellà de Llobregat, 24 de maig de 2013


 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00