L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ DESTINA 620.000 EUROS DEL PRESSUPOST A UN NOU FONS DE CONTINGÈNCIA SOCIAL

L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ DESTINA 620.000 EUROS DEL PRESSUPOST A UN NOU FONS DE CONTINGÈNCIA SOCIAL

La mesura ja es va prendre l'any passat per fer front a possibles despeses extraordinàries en serveis socials per causa de la crisi econòmica

L'Ajuntament de Cornellà ha decidit destinar novament un fons de contingència social per poder abordar les dificultats que la crisi econòmica pot causar en la situació d'algunes famílies de la ciutat. Seran un total de 620.000 euros dels pressupostos municipals, reproduint una mesura que ja es va prendre el juliol de l'any passat.

L'esforç de l'Ajuntament de Cornellà va adreçat a assumir despeses extraordinàries en ajudes socials, per tal de pal·liar les conseqüències que la frenada de l'economia por provocar en certs sectors: especialment els ciutadans i ciutadanes que patiran els efectes negatius d'incorporar-se a l'atur, o les famílies que hauran de fer front amb menys ingressos a les seves hipoteques, ressentint-se la seva capacitat adquisitiva.

El juliol de l'any passat l'equip de govern ja va decidir destinar crear un fons, en aquella ocasió de 700.000 euros que es van retenir del pressupost municipal. En els darrers mesos de l'any ja s'ha evidenciat un augment general dels casos atesos pels serveis socials municipals. La quantitat total d'ajuts gestionats per l'Ajuntament durant 2008 va pujar un 24% respecte l'any anterior.

El pressupost municipal per a 2009 ja ha inclòs un augment del 18% en les partides d'acció social, per tal d'atendre amb garanties les demandes de les persones dependents i col·lectius més vulnerables a la situació actual de desacceleració: persones grans, infància, o famílies monoparentals. En alguns casos, com el servei de teleassistència o els ajuts a gent gran, s'han duplicat els fons previstos a l'any anterior.

Cornellà de Llobregat, 9 de febrer de 2009

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00