EL PLE MUNICIPAL APROVA EL PLA "CORNELLÀ, CIUTAT DE LA LECTURA"

EL PLE MUNICIPAL APROVA EL PLA "CORNELLÀ, CIUTAT DE LA LECTURA"

Diverses iniciatives impulsaran la lectura com a element de creixement i de cohesió de la ciutadania de Cornellà

El ple municipal de l'Ajuntament de Cornellà ha aprovat el document marc que defineix els eixos del pla estratègic “Cornellà, Ciutat de la Lectura”. Es tracta d’un ambiciós projecte que dóna forma a un dels principals compromisos de l’equip de govern municipal, consistent en promoure la lectura des de tots els àmbits socials amb la finalitat d’impulsar-la com a motor de creixement, de cohesió i de coneixement dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà.

"Cornellà, ciutat de la Lectura" es tracta d’una aposta integral i universal que materialitza el compromís adquirit per l’equip de govern i l’alcalde, Antonio Balmón i que vol sumar esforços, opinions i voluntats al voltant de la lectura. Ja en el seu discurs d’investidura l’any 2007, l’alcalde va apuntar la lectura com a un dels eixos del programa de govern.

Per impulsar el seu desenvolupament ”s’ha donat entitat pròpia al projecte amb la creació d’una regidoria i una Agència de gestió que actuaran com a dinamitzadors del projecte, amb una dotació pressupostària específica, i que per a 2009 és de 120.000 euros. Alhora, es promou la participació d’altres administracions, entitats i col·lectius ciutadans, i societat civil per sumar complicitats i crear un procés participatiu, obert i plural.

El projecte “Cornellà, Ciutat de la Lectura” està adreçat a tota la ciutadania i en totes les franges d’edat, a través d’un ampli ventall d’idees, propostes o activitats concretes vinculades a la lectura, amb el objectiu final de crear un sòlid valor i augmentar el nombre de lectors de forma continuada en el temps. El projecte se sustenta en la lectura i el coneixement com a fórmula de progrés social, educatiu i cultural.

La xarxa de biblioteques municipals, les actuals Biblioteca Central i Marta Mata, així com la que està previst construir en un futur immediat al barri de Sant Ildefons, seran els eixos sobre els quals s’articularan gran part de les iniciatives del projecte. També el reforç de les biblioteques escolars serà un punt de referència, així com les iniciatives portades a terme per diferents entitats de la ciutat.

Partint d’aquestes premises s'ha previst dur a terme a curt termini diferents iniciatives com ara:

  • Expedició de carnets de biblioteques per als nens que es matriculin a les escoles bressol i una guia de lectures recomanades.
  • Lectures insòlites. Adreçat al públic jove i adult. Cicle de lectures en veu alta a diferents espais públics de la ciutat.
  • Tapes literàries. Totes les edats. Incorporació a restaurants locals cites o referències literàries a les cartes. Oferta de petits relats breus o primers capítols d’obres.
  • El llibre del mes. Recomanacions lectores a través de la web i el Cornellà Informa.
  • Literatura i espai Públic: Aprofitant elements urbanístics, poder escriure petits fragments de llibres i cites literàries.
  • Voluntaris per la lectura. Creació d’un colectiu per ajudar a llegir a gent gran i adulta.

Altres iniciatives previstes són: “Les pel·lícules dels llibres”, “El còmic a la Ludoteca El Dau”, “Llegir escoltant”, o “Enganxa't a llegir”, “El llibre del mes”, “La nit d’Edgar Allan Poe” o l’Any Rodoreda, entre d’altres.

Cornellà de Llobregat, 27 de febrer de 2009

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar