Tres parelles d'educadors cívics recorreran la ciutat per a promoure l'ús adequat de l'espai públic

Tres parelles d'educadors cívics recorreran la ciutat per a promoure l'ús adequat de l'espai públic

Les sis persones contractades, que formen part dels plans d'ocupació local, actuaran de juny a octubre, els mesos de major afluència veïnal als carrer

El projecte compta amb la col·laboració del programa d'Acció Comunitària de la Diputació de Barcelona, que ha destinat 12.000 euros

Per segon any consecutiu, tres parelles d'educadors cívics, contractades dins dels plans d'ocupació local, recorreran Cornellà per a promoure el bon ús de l'espai públic. L'actuació forma part de la campanya "Cornellà pel Civisme", que es duu a terme a la ciutat des de fa diversos anys, i compta amb la col·laboració del programa d'Acció Comunitària de la Diputació de Barcelona, que ha destinat 12.000 euros en aquest projecte.

Aquestes sis persones tenen com a missió informar els ciutadans de les normes de convivència i civisme, a més d'ajudar a identificar els infractors de les ordenances municipals, realitzar la detecció de conflictes a l'espai públic i donar a conèixer el projecte Patis Oberts, que facilita la pràctica esportiva dels més joves.

Aquestes tasques les desenvoluparan durant els mesos d'estiu, en concret de juny a octubre, ja que és l'època que concentra una major presència de persones a places, carrers i parcs del municipi i, per tant, també es generen més problemes derivats de les diferències generacionals i d'hàbits.    

Abans de realitzar aquesta feina, els sis educadors reben una formació multidisciplinar que inclou aspectes teòrics i pràctics per a resoldre les situacions quotidianes amb fluïdesa. Per a aquesta temporada, les tres parelles han assistit del 9 d'abril al 24 de maig a uns tallers específics impartits per la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona i els departaments de Medi Ambient, Salut Pública i Guàrdia Urbana.

Cal destacar que, diàriament, la Guàrdia Urbana fa un seguiment dels educadors cívics per a resoldre els dubtes que puguin sorgir en el desenvolupament de la seva feina, i que setmanalment es realitza una reunió de supervisió.

Plans d'ocupació local

La contractació dels sis educadors cívics està emmarcada en el Pla Local d'Ocupació 2013-2014, que ha destinat aquest any 3 milions d'euros i permetrà  la incorporació al mercat laboral de 400 persones. Es tracta de persones aturades de llarga durada i en risc d'exclusió social. De 2012 a 2015, es contractarà fins a mil persones.

L'oferta laboral es dissenya d'acord amb el perfil professional de la població en atur de Cornellà, amb la intenció de beneficiar tots els sectors i facilitar la màxima inserció, i amb les necessitats municipals, per a reforçar els serveis públics que més ho necessitin. Així, a més del foment de les actituds cíviques, també es contracten persones per a mantenir i conservar l'espai públic, impartir classes de reforç de matemàtiques i comprensió lectora, oferir l'atenció a la gent gran i realitzar tasques administratives.

Els Plans d'Ocupació Local formen part dels objectius de l'Acord Social contra la Crisi 2012-2016 i tenen com a principal objectiu garantir la cohesió social de la ciutat amb la dinamització del mercat laboral.


.

Cornellà de Llobregat,04 de juny de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00