L'Ajuntament destinarà 965.000 euros procedents d'una plusvàlua a la creació de 150 llocs de treball   

L'Ajuntament destinarà 965.000 euros procedents d'una plusvàlua a la creació de 150 llocs de treball   

La plusvàlua, que ha suposat un ingrés no previst pel consistori, prové de la compra-venda d’un edifici del complex d’oficines WTC Almeda Park.  

L’Ajuntament de Cornellà ha decidit destinar 965.000 euros a la creació de 150 llocs de treball temporal. Aquesta nova inversió en plans d’ocupació és possible donat un ingrés extraordinari de 881.850,76 euros procedents d’una plusvàlua per la compra-venda d’un edifici del complex d’oficines WTC Almeda Park. El consistori ha posat els més de 83.000 euros restants que permeten dur a terme les noves contractacions

Amb l’entrada del líquid, la finalitat és continuar generant llocs de treball per a persones aturades de llarga durada i en risc d’exclusió social, amb contractes de sis mesos. Aquesta actuació, que respon a la política social marcada pel govern municipal, busca garantir la cohesió social de la ciutat, que en aquests moments té una taxa d’atur que supera el 16%, tot i la disminució registrada respecte l’any anterior.  

Per l’Alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, els plans d’ocupació són actuacions pal·liatives que ajuden a moltes famílies del municipi, “totes les mesures que prenem són poques per frenar les conseqüències de la crisi econòmica, som conscients, però la nostra responsabilitat és estar al costat de les persones, i sobretot de les persones que més estant patint els efectes de la situació econòmica actual. Amb aquestes iniciatives contribuïm a donar aire a les famílies més desfavorides: garantint un mínim d’ingressos, donant autoestima i mantenint el clima de ciutat”.

Ocupació per reforçar projectes municipals

Els nous plans d’ocupació, que es posaran en marxa a finals de desembre i duraran sis mesos, s’emmarcaran en els projectes definits per l’Ajuntament per a ampliar i millorar la ciutat i els seus serveis, i donaran continuïtat als ja existents. 

- Estudi assistit. Es crearà ocupació per a professors en situació d’atur per al projecte de reforç assistit a 22 centres educatius del municipi, amb l’objectiu de proporcionar a l’alumnat unes condicions d’estudi adequades que permetin, fora del horari lectiu: reforçar hàbits escolars i desenvolupar tècniques d'estudi. A més, ajudaran als alumnes a desenvolupar actituds positives per a l'aprenentatge i a afavorir la seva integració en l'àmbit escolar. Aquest perfil ocupacional ja es va posar en marxa durant el curs escolar 2013-2014 amb la contractació de 8 docents, els quals han atès a prop de 500 estudiants del municipi des d’educació infantil fins a secundària.

- Foment de les actituds cíviques. Es formarà educadors/es cívics, com en plans d’ocupació anterior on van participar en la campanya “Cornellà pel civisme”, però en aquesta ocasió es dedicaran a fer tasques de supervisió i petites intervencions en les entrades i sortides dels centres educatius.

- Manteniment i conservació de l’espai públic. L’objectiu és contractar personal per realitzar petites obres en l’espai públic de la ciutat i portar a terme reparacions i millores en els equipaments municipals .La seva funció també se centrarà en la conservació del mobiliari urbà, dels parcs, dels jardins i de l’enllumenat, complint així una de les prioritats del govern local com és la conservació de la ciutat.

- Reforç dels serveis administratius municipals. Suposa la contractació de persones que tinguin, com a mínim, el graduat escolar o l’Educació Secundària Obligatòria i coneixements administratius. Hauran de donar suport als diferents departament de l’ajuntament en atenció al públic i en la gestió de les tasques pròpiament administratives. 

Més de 1.000 llocs de treball generats entre 2012 i 2015

Aquests nous plans d’ocupació local segueixen la línia de treball que es va iniciar el 2012 amb el compromís signat en el marc de l’Acord Social contra la Crisi, per evitar la fractura social al municipi. Amb aquesta nova inversió, en total, l'Ajuntament haurà creat 1.000 llocs de treball entre 2012 i 2015 amb una inversió de 6 milions d'euros.

Els plans d’ocupació locals s’han dissenyat després d’una anàlisi exhaustiva del perfil professional de la població en atur al municipi, amb la intenció de beneficiar a tots els sectors i garantir la màxima inserció. També s’han valorat les necessitats de Cornellà per a millorar i reforçar els seus serveis, ajustant les contractacions al desenvolupament de diferents projectes de ciutat. 

 

Cornellà de Llobregat, 28 de novembre de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00