Els Premis Ciutat de Cornellà reconeixen trajectòries compromeses amb la cultura i els drets laborals

Els Premis Ciutat de Cornellà reconeixen trajectòries compromeses amb la cultura i els drets laborals

El Premi d’Honor serà lliurat a Ricard Vaccaro, artista de projecció internacional, i a la Societat Coral “La Unió”, l’entitat més antiga de la ciutat

El Premi Especial recau en CCOO per la seva trajectòria de 50 anys defensant els drets dels treballadors, i el periodista Jordi Évole

Enguany se celebra una nova edició dels Premis Ciutat de Cornellà, un certamen que reconeix públicament persones, entitats i empreses locals que contribueixen amb la seva tasca diària a la llibertat, la igualtat, la solidaritat, el progrés i el civisme a la nostra ciutat.

Agents socials i ciutadania proposen les candidatures, i un jurat, format per persones dels diferents grups polítics municipals i per representants de la societat, escull els guardonats.

A aquesta novena edició, prenen especial protagonisme les trajectòries de llarg recorregut compromeses amb la dinamització del món cultural a la ciutat, amb els guardons que es lliuraran a Ricard Vaccaro i la Societat Coral "La Unió", així com la defensa i protecció dels drets laborals dels treballadors, com ho demostra l'atorgament del Premi Especial a CCOO del Baix Llobregat.

El lliurament de premis tindrà lloc el proper 27 de febrer, a les 20 h, a L'Auditori de la ciutat.Relació de premiats:

Premi Ciutat de Cornellà d'humanitats:

Pura Fornals. Professora de matemàtiques i una de les impulsores del Museu de Matemàtiques de Catalunya, amb seu a Cornellà, del qual actualment és la directora.
Aut@rs de Cornellà. Grup d'escriptors que té com a finalitat fomentar l'escriptura i la lectura a la ciutat. A més de les publicacions de cadascun, cada any fan un llibre de relats col•lectiu.

Premi Ciutat de Cornellà d'acció cívica:

José Gálvez. És un referent de compromís social i ha estat president de la UE Cornellà, entitat que ha integrat en el teixit associatiu local.
Castellers de Cornellà. Tenen 25 anys de vida i durant aquest temps, l'han format més de 500 persones que han portat el nom de Cornellà a les places castelleres del territori català.

Premi Ciutat de Cornellà d'economia:

José Antonio Chaparro. El 2012 va constituir la seva empresa d'articles de cautxú, amb assessorament del Centre d'Empreses de PROCORNELLÀ. És un exemple d'auto ocupació i superació.
El Diván de los Sentidos. Una iniciativa de persones emprenedores que innoven en restauració, aporten valor afegit a les seves creacions i s'impliquen en la vida cultural i social de la ciutat.

Premi especial Ciutat de Cornellà de Llobregat:

Jordi Évole. Periodista que ha creat una manera de comunicar innovadora, tractant temes d'interès general i oferint al públic dades perquè es pugui formar una opinió sòlida i coherent.
CCOO del Baix Llobregat. Sindicat amb 50 anys d'història, un ferm defensor dels drets socials i laborals de la classe treballadora i un agent clau per a afrontar situacions de crisi de manera col•lectiva.

Premi d'honor Ciutat de Cornellà:

Ricard Vaccaro. Artista de Cornellà amb projecció mundial. Membre d'Sculpture Network des de 2007, el seu treball abarca des de la pintura fins a l'escultura i les instal·lacions artístiques.
Societat Coral La Unió. Amb 160 anys, és l'entitat més antiga de la ciutat. Un dels seus objectius és desvetllar el gust per la música i gaudir dels valors que ens aporta aquest art.

Cornellà de Llobregat, 26 de febrer de 2015

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00