Cornellà celebra el Dia Internacional dels Museus

Cornellà celebra el Dia Internacional dels Museus

Els tres museus de la ciutat organitzen jornades de portes obertes i programen diferents activitats al llarg del cap de setmana

En motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de Maig, els tres museus de Cornellà -Museu Palau Mercader, Museu de Matemàtiques i Museu de les Aigües- han decidit sumar-se a la celebració programant jornades de portes obertes i activitats extraordinàries dissabte i diumenge.

El Museu Palau Mercader obre les seves portes de la planta noble el diumenge, 17 de maig,  d’11:30 a 13:30 per convidar a tothom a passejar per les seves sales. Durant la visita s’atendran totes les preguntes que facin els assistents sobre la història del Palau, la dels personatges que hi van viure i treballar, o sobre les col·leccions. I aquells que ja coneixen  el museu, podran descobrir alguns detalls que habitualment no hi ha temps d’explicar en les visites guiades.

Per la seva banda el Museu de Matemàtiques han preparat una sessió d’astronomia diürna pel diumenge de 10h a 14h, amb la que es pretén ajudar a entendre la variació de la durada del dia i la nit en diferents latituds, les estacions i el recorregut aparent del Sol i les ombres. Ho faran amb dues esferes gegants.  I a més, també es podran observar les taques, protuberàncies i filaments del sol amb dos telescopis. Una bona oportunitat per conèixer una mica millor com funciona la principal estrella del sistema solar.

I per últim, el Museu de les Aigües obrirà les seves instal·lacions al públic de 19h a 1:00h el dissabte 16 de maig, i oferirà visites comentades al Museu que inclouran, de forma exclusiva, la visita al Refugi Antiaeri de la Guerra Civil situat a la Central de Cornellà. A més, a les 20h, hi haurà un concert a càrrec de la violinista Sara Cubars. 

El Dia Internacional dels Museus (DIM) és un esdeveniment mundial organitzat anualment per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus), que es va crear el 1977 per sensibilitzar el gran públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Cornellà de Llobregat, 14 de maig de 2015

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00