Cornellà planta cara a la pobresa amb  la tercera edició de la “Setmana de la Dignitat”

Cornellà planta cara a la pobresa amb  la tercera edició de la “Setmana de la Dignitat”

Del 26 al 30 de maig se celebraran més de vint activitats reivindicatives, en paral·lel amb un nou recapte d’aliments destinats a la Botiga Solidària

Tots aquells que ho desitgin poden adherir-se al Manifest per la Dignitat a través de www.cornella.cat o durant les activitats programades

Cornellà se suma del 26 al 30 de maig a la III Setmana de la Dignitat, en què un gran nombre d’entitats, centres educatius i institucions de la ciutat es mobilitzen per organitzar actes divulgatius i reivindicatius sobre la necessitat de plantar cara a la pobresa, i per prendre consciència sobre la situació de moltes famílies del municipi en situació de risc social.

Coincidint amb la Setmana, es realitza un nou Gran Recapte d’Aliments destinats a la Botiga Solidària de Cornellà. Es podran fer aportacions a qualsevol de les activitats organitzades durant aquests dies, més de vint, que culminen el dissabte, 30 de maig, amb l’acte central de la plaça de Catalunya, que inclourà una ludoteca al carrer, circuits d’educació viària, la participació de Mossos i Bombers, etc. Les aportacions al recapte també es podran fer als comerços adherits a l’entitat Cornellà Compra a Casa i a la Festa de l’Esport.

Alertar del naixement d’una nova pobresa

Totes les persones que ho desitgin poden adherir-se al Manifest per la Dignitat, penjat a la web municipal i que aquest any destaca que “l’empobriment d’àmplies capes de la població és una amenaça a la bona convivència i posa en perill la cohesió i la justícia socials, a més d’un atac a la dignitat”, tal i com ja es va posar de manifest en les primeres jornades contra la pobresa celebrades el mes de gener.

Justament, la principal conclusió de les jornades va ser alertar del naixement d’una nova pobresa invisible que evidencia el desmantellament de l’estat de benestar, més enllà de les famílies que d’ençà de l’inici de la crisi, estan esgotant tots els recursos de què havien pogut disposar.

La majoria d’activitats de la III Setmana de la Dignitat tenen lloc al carrer, i inclouen exhibicions de ball, concerts, gimcanes, jocs i tallers, l’elaboració de murals a les escoles, xerrades, etc. També cal destacar la conferència “El valor de la cooperació, a la base de la intel·ligència i de l’ètica”, a càrrec de Joan Manuel del Pozo (dijous al Castell, 18 hores), organitzada pel grup Cornellà Valors, així com el V Cros Popular del PELL, en què la participació dels corredors es traduirà en kwh destinats a pal•liar la pobresa energètica.

La Setmana de la Dignitat està impulsada per l’Ajuntament de Cornellà dins del marc de l’Acord Social contra la Crisi, que aplega una trentena d’entitats, institucions, grups polítics, agents socials i particulars del municipi.

Cornellà de Llobregat, 21 de maig de 2015

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00