El Citilab posa en marxa una aula d'estudi nocturna oberta durant tot l'any

El Citilab posa en marxa una aula d'estudi nocturna oberta durant tot l'any

El nou espai per estudiar romandrà obert els 365 dies de l'any i durant la setmana el seu horari serà de les 20 hores fins a les 8 del matí

La resta d'aules de la ciutat allargaran l'horari de Nadal una setmana més, per preparar els exàmens fins al 7 de febrer

El Citilab, el centre per a la innovació social i digital, ha acordat amb l'Ajuntament de Cornellà obrir un aula d'estudi nocturna durant tot l'any. El nou espai per estudiar romandrà obert els 365 dies de l'any, des de les 20 hores fins a les 8 del matí, i els dissabtes i diumenges, de 10 a 14 hores, i de 16 fins a les 8 del matí. La nova aula d'estudi municipal entrarà en funcionament el 28 de desembre, coincidint amb l'època de Nadal i el primer període d'obertura de la resta d'aules d'estudi d'aquest curs escolar.

Amb la posada en marxa d'aquest espai permanent es pretén millorar les condicions per facilitar l'estudi, unes condicions que de vegades són difícils de tenir al mateix domicili. Les aules estan dotades de connexió wi-fi i d'alguns llibres de referència, són ideals tant per la concentració individual com per fer treballs en grup. Ara, per primer cop, els estudiants podran disposar d'un equipament obert durant la nit, aquest fet possibilitarà l'estudi més enllà dels horaris en què habitualment les instal•lacions municipals com les biblioteques estan tancades al públic.

En els últims anys, l'Ajuntament de Cornellà ha fet un esforç per garantir la igualtat en l'accés a l ‘educació de tots els joves de la ciutat, incrementant el nombre d'espais per poder estudiar sense les restriccions horàries habituals.

El nou espai permanent al Citilab vindrà a complementar l'oferta que habitualment ofereixen les altres aules existents a la ciutat. En total són quatre les instal•lacions que donen aquest servei: el Centre Cultural Joan N. García-Nieto (tercera planta), la Biblioteca Marta Mata, la Biblioteca Sant Ildefons i el mateix Citilab.

Habitualment, les aules d'estudi s'obren en les tres èpoques de l'any en les quals hi ha més exàmens, al voltant dels mesos de desembre, maig i setembre. Aquest any, però, s'allarga l'horari una setmana més, entre el 28 de desembre i el 7 de febrer, durant els caps de setmana. Un cop passat aquest període, els estudiants podran continuar gaudint del nou emplaçament al Citilab la resta de l'any, i a més, en horari nocturn.

 

 

Gairebé 3.000 usuaris
Pel que fa a l'ús del servei també ha anat en augment, l'any 2015, les aules d'estudi van sumar gairebé 3.000 usuaris, entre els tres períodes d'obertura. Els joves entre 21 i 25 anys d'edat són els que més han trepitjat aquests espais, amb predilecció de l'horari de tarda, i la instal•lació del Centre Cultural Joan N. García-Nieto del barri de La Gavarra és la que ha rebut més estudiants.

Cal destacar, finalment, el compromís amb l'educació i el suport a l'estudi que suposa l'adequació d'aquests espais per respondre a les necessitats de la ciutadania. L'Ajuntament de Cornellà treballa dia a dia per oferir equipaments i recursos que garanteixin la integració escolar i social de tot l'alumnat.


Períodes Aules d'Estudi Cornellà'2016

Del 28 de desembre al 7 de febrer
Del 20 de maig al 3 de juliol
Del 26 d'agost al 4 de setembre

Aula permanent Citilab
Tot l'any
De dilluns a divendres, de 20 a 8h
Dissabtes i diumenges, de 10 a 14h i de 16 a 8h

 


Cornellà de Llobregat, 9 de desembre de 2015

.