Cornellà aplicarà el sistema de tarifació social a les escoles bressol i l’escola de música a partir del proper curs

Cornellà aplicarà el sistema de tarifació social a les escoles bressol i l’escola de música a partir del proper curs

La mesura permetrà adaptar els preus públics a la capacitat econòmica de les famílies i garantir la igualtat en l’accés a aquests serveis

A partir del proper curs 2016-2017, l’Ajuntament de Cornellà posarà en marxa un sistema de tarifació social a les escoles bressol i l’Escola de Música municipals, a partir del qual les famílies pagaran els preus públics d’aquests serveis en funció de la seva disponibilitat de renda i del nombre de membres. L’objectiu de l’equip de govern és afavorir l'accés de la ciutadania als serveis i equipaments municipals en igualtat d’oportunitats, adaptant els seus preus públics a la capacitat econòmica de les famílies i  donar un servei públic més eficient i equitatiu.

Per aquest motiu, el Consistori ha decidit, a proposta del grup municipal d’ICV-EUiA dins de l’acord per al pressupost d’aquest any, incorporar per al proper curs un sistema de tarifació que permeti, per una banda,  que aquelles famílies usuàries, que ara no tenen dret a les reduccions de quota per superar el llindar màxim, paguin a partir de l’aplicació d’aquest sistema un preu més ajustat a les seves possibilitats. I d’altra banda, ampliar l’accés als serveis públics a una franja de població que actualment resten fora del servei per raons econòmiques i evitar així els problemes que genera l’exclusió d’algunes famílies del sistema de beques actual.

Una de les principals accions en aquesta línia ha estat la revisió dels preus públics d’aquests serveis municipals, establint preus variables d'acord amb el nivell de renda dels usuaris per tal que el preu no sigui una barrera a l’hora d’accedir als mateixos. Durant aquest mes el consistori està informant a les famílies d’aquesta mesura i dels percentatges que s’aplicaran en funció de les rendes mitjanes de la ciutat.

Promoure la igualtat en l’accés a l’educació

Amb aquesta mesura l’Ajuntament continua treballant per garantir al conjunt d’infants de la ciutat el dret d’accés a l’etapa educativa de 0-3 anys i d’altres serveis educatius i culturals; que se suma a altres projectes educatius portats a terme pel consistori, com l’estudi assistit a les escoles, l’Educar per Créixer o el Pla Educatiu d’Entorn al barri Sant Ildefons. Cornellà disposa actualment de vuit escoles bressol (amb 641 places) i una escola de música públiques, que actualment es financen amb recursos municipals, ja que la Generalitat, que és qui té les competències, té un deute acumulat amb el consistori per aquest concepte de més d’1 milió d’euros. El consistori promou un model educatiu just, inclusiu i equitatiu que permeti l’accés a una educació pública i de qualitat a tota la ciutadania, sense discriminació per qüestions econòmiques.

 

Cornellà de Llobregat, 12 de maig  de 2016

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00