L'Ajuntament de Cornellà inicia el procés participatiu del Pla d'Actuació Municipal

L'Ajuntament de Cornellà inicia el procés participatiu del Pla d'Actuació Municipal

La participació es pot fer a través de tallers de dinamització oberts a la ciutadania que es desenvoluparan a cada barri, i la web específica del projecte http://pam.cornella.cat

L'objectiu és implicar als cornellanencs i cornellanenques en la gestió de la ciutat

El Pla d'Actuació Municipal 2016 - 2019 (PAM) és el document que estableix el full de ruta i el compromís de l'activitat del govern municipal per aquest període, amb l'objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida dels habitants de Cornellà. Un document que l'Ajuntament obre a les aportacions ciutadanes per conèixer el seu punt de vista en la gestió municipal. Per aquest motiu, s'ha habilitat la web pam.cornella.cat perquè qualsevol persona empadronada a Cornellà pugui valorar les propostes del govern municipal, així com aportar les seves pròpies idees.

A més, l'Ajuntament de Cornellà posa en marxa a partir del 20 de setembre uns tallers oberts a la ciutadania en els diferents barris de la ciutat, perquè tothom que hi estigui interessat pugui participar en el disseny del Pla d'Actuació Municipal 2016-2019 (PAM). També s'han instal·lat sis punts de suport presencial per facilitar la participació on- line en diferents espais públics de la ciutat, de dilluns a divendres, amb la presència d'un informadors que assessoren als usuaris.
El document del PAM està distribuït en sis grans eixos: Potenciar l'economia local i l'ocupació, garantir la convivència ciutadana, potenciar l'educació i la família, enfortir el teixit cultural i associatiu, vetllar per la salut, el medi ambient i el consum responsable; i, realitzar una gestió pública més propera. Aquests eixos contemplen prop de 400 accions concretes sobre les que els ciutadans poden opinar i fer aportacions.
L'objectiu és impulsar la coresponsabilitat ciutadana en la gestió de la ciutat per definir conjuntament projectes i iniciatives adequades a les necessitats dels habitants de Cornellà.

Un document estratègic i dinàmic

EL PAM permet que tota la estructura municipal tingui clar quins són els objectius prioritaris i quines són les accions a realitzar per poder assolir-los. Gràcies a aquesta priorització, tots els departaments coneixen quines són les fites que s'hauran d'assolir quan la legislatura acabi, l'any 2019. El PAM també facilita el treball transversal en aquells objectius que impliquen diferents departaments i garanteix que treballin amb uns objectius comuns.

TALLERS

Fontsanta Fatjó
Dia: 20 de setembre de 2016
Lloc: Citilab - Plaça Can Suris
Hora: De 19:00h a 21:00h

Pedrò - Gavarra
Dia: 22 de setembre de 2016
Lloc: Centre Cultural Joan N. Garcia Nieto
Hora: De 19:00 a 21:00h

Almeda
Dia: 27 de setembre de 2016
Lloc: Casal d'Avis d'Almeda
Hora: De 19:00 a 21:00h

Sant Ildefons
Dia: 3 d'octubre de 2016
Lloc: Sala de la biblioteca de Sant Ildefons
Hora: De 19:00h a 21:00h

Centre - Riera
Dia: 6 d'octubre de 2016
Lloc: Castell de Cornellà
Hora: De 19:00h a 21:00h


Punts de suport digital

• Ajuntament de Cornellà
• Casal de gent gran d'Almeda
• Citilab
• Centre Cultural Joan N. García-Nieto
• Parc Esportiu Llobregat
• Centre Cívic Sant Ildefons

 

 

Cornellà de Llobregat, 19 de setembre de 2016
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00