Cornellà impulsa un nou pla d'ocupació local per crear brigades express de manteniment de l'espai públic

Cornellà impulsa un nou pla d'ocupació local per crear brigades express de manteniment de l'espai públic

Es contracten 48 persones del sector de la construcció en atur per donar resposta al creixement del projecte A prop teu i desenvolupar equips de treball per actuar ràpidament en obres de millora de l'entorn de la ciutat

Els contractats formen part d'un nou pla local d'ocupació en el que s'han incorporat 115 persones a treballar a l'Ajuntament per un període de 9 mesos

Amb el nou pla d'ocupació el consistori haurà contractat un total de 251 persones al llarg de 2016, sumant les contractacions del projecte 6+6

L'Ajuntament de Cornellà ha impulsat un nou pla d'ocupació amb el que s'han contractat 115 persones, de les quals 48 són peons o oficials de la construcció que s'organitzaran en equips de treball, anomenats brigades express, per realitzar petites obres de millora de l'espai públic de la ciutat de forma immediata. El creixement i consolidació del projecte A prop teu, que ha registrat més de 3.000 incidències i ha resolt el 78% de les peticions rebudes, ha comportat la necessitat de canviar l'organització del treball de manteniment de l'entorn del municipi, creant equips de treball especialitzats. Davant aquesta necessitat s'ha valorat destinar els plans d'ocupació local al projecte, tenint en compte que el sector de la construcció ha estat un dels més perjudicats per la crisi i hi ha moltes persones a l'atur amb experiència en aquest tipus de feina.

El nou pla d'ocupació, tal i com es va decidir el passat mes d'abril, és per un període de nou mesos, amb l'objectiu de donar continuïtat als projectes que desenvolupa el consistori i tenen una major durabilitat en el temps, així com per oferir una estabilitat econòmica més àmplia a persones en situació d'atur i vulnerabilitat de Cornellà.

A part del personal de la construcció, s'han contractat 38 administratius, dels quals 8 són per donar suport als centres educatius de secundària i al CDIAP de la ciutat i la resta per donar recolzament als diferents departaments de l'Ajuntament. També destaquen psicòlegs/ pedagogs i treballadors socials com a reforç per a Educació i Acció Social, i informadors que es dedicaran a detectar pisos buits a la ciutat per poder gestionar-los i destinar-los a ús social.

Més de 200 persones contractades

Durant el darrer any, l'Ajuntament ha contractat 251 persones, 100 persones que van començar a treballar el passat mes de febrer i les 115 del nou pla d'ocupació. A les que s'han de sumar les 12 provinents del projecte 6+6 amb el qual el Consistori ajuda econòmicament a les petites i mitjanes empreses de la ciutat que contracten a gent en atur.

Una part important de les persones contractades al llarg de l'any, s'han dedicat a reforçar l'àmbit educatiu en totes les seves etapes formatives amb l'objectiu d'atendre les necessitats de l'alumnat. En total, 28 persones, amb una formació molt concreta, han donat impuls a projectes educatius municipals com el servei d'estudi assistit a les escoles i instituts de Cornellà o la dinamització de les biblioteques escolars.

En total, aquest 2016, s'han destinat 2.017.160,19 euros a plans d'ocupació, finançats amb recursos propis de l'Ajuntament i l'aportació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Per a 2017 el govern municipal té previst destinar 2.000.000 més i donar feina a 250 persones més aproximadament.

Els plans locals d'ocupació es van iniciar el 2012, amb el compromís signat en el marc de l'Acord Social contra la crisi, i van permetre contractar més de 1000 persones entre 2012 i 2015. A principis d'octubre, s'ha signat un nou Acord Social que té previst mantenir aquesta línia d'actuació els propers anys.

 

Cornellà de Llobregat, 10 d'octubre de 2016
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00