Els premis Ciutat de Cornellà reconeixen la part més humana i compromesa del municipi

Els premis Ciutat de Cornellà reconeixen la part més humana i compromesa del municipi

El premi Especial recau en la ONG Ayuda en Acción per desenvolupar un projecte en diversos centres educatius, beneficiant més de 2.500 famílies

La desena edició de la gala atorga el premi d'Honor al presentador i locutor de ràdio, Tony Aguilar, i a l'institut Francesc Macià, centre amb 50 anys d'història i gran compromís social

La gala dels premis Ciutat de Cornellà, que se celebra cada dos anys, té per objectiu premiar de forma pública i solemne el paper que persones i entitats han jugat defensant la llibertat, la igualtat, la solidaritat i el civisme a la ciutat.

La desena edició ha destacat per distingir el compromís i la solidaritat amb els més joves, premiant la Fundació per a joves La Carena que forma laboralment i personalment nois i noies que no han finalitzat l'etapa secundària amb el premi d'Acció Cívica; el projecte "1000 i una nineka" que recapta fons per a la recerca en la investigació del càncer infantil i juvenil amb el guardó d'Humanitats; així com la ONG Ayuda en Acción pel projecte que desenvolupa al barri de Sant Ildefons, brindant ajudes de menjador als infants més vulnerables, amb el premi Especial.

Les candidatures, que han estat proposades per persones i entitats de la ciutat, han estat valorades posteriorment pel jurat, compost per representants de la societat i dels diferents grups polítics municipals. Els premis Ciutat de Cornellà, compten amb cinc categories: Acció Cívica, Economia, Humanitats, premi Especial i premi d'Honor.
El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper divendres, 24 de març a les 20h, a l'Auditori de Cornellà.

Relació de premiats:


Premi Ciutat de Cornellà d'Humanitats:

Paulí Collado Martínez. Forjador, activista cultural i artista polifacètic. Destaca especialment la seva trajectòria com a escultor en ferro, amb una obra naturalista vinculada sempre a la poesia.

Projecte "1.000 i una nineka". Projecte solidari impulsat per Maria Rascón, que té com a finalitat recaptar fons per a la recerca en la investigació del càncer infantil i juvenil, mitjançant la Fundació de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Premi Ciutat de Cornellà d'Acció Cívica:

Joan Valverde García. President del Rugby Club Cornellà per més de 20 anys. Va aconseguir que el rugby tingués una visibilitat i un suport social com a referent esportiu i de valors cívics a la ciutat.

Fundació per a joves La Carena. Centre de formació i inserció que s'orienta a la formació laboral i personal de nois i noies que no han finalitzat l'etapa secundària i per obrir-los nous itineraris educatius.

Premi Ciutat de Cornellà d'Economia:

Joan Pujol Vilallonga. Bodegues Pujol és una empresa familiar fundada al 1928, dedicada a l'elaboració de caves artesanals, i Joan Pujol és la tercera generació d'aquesta nissaga.

Ediciones Gráficas Rey. Empresa vinculada a Cornellà des de fa més de 40 anys i que sempre ha apostat per mantenir-hi la seva activitat econòmica i participar en la seva vida social i cultural.

Premi Especial Ciutat de Cornellà de Llobregat:

Ayuda en Acción. ONG amb una llarga i reconeguda trajectòria de cooperació al desenvolupament que, arran de la crisi econòmica, decideix reorientar part de les seves accions en l'atenció als col•lectius més vulnerables de casa nostra. Des de fa uns anys, a través de l'entitat Peña Dominó, desenvolupa un programa en diversos centres educatius de Cornellà que beneficia més de 2.500 infants i joves i les seves famílies.

Premi d'Honor Ciutat de Cornellà:

Tony Aguilar. Presentador de ràdio i televisió que va iniciar la seva trajectòria a Ràdio Cornellà, fa més de 25 anys. És la cara més coneguda de la cadena musical Los 40.

Institut Francesc Macià. Centre amb 50 anys d'història que destaca pel seu compromís amb l'alumnat, les seves famílies i la ciutat. Combina el treball en favor de l'excel•lència acadèmica amb la integració de la diversitat a les seves aules.

 

 


Cornellà de Llobregat, 23 de març 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00