Més oferta, més espais, més Nits d’Estiu

Més oferta, més espais, més Nits d’Estiu

Els escenaris de les Nits d’Estiu augmenten amb la incorporació de nous espais per tota la ciutat, com el parc del Canal de la Infanta, la plaça del Pallars i el parc de la Ribera, arribant així a quatre dels set barris.
 
L’oferta s’amplia amb l’aportació dels col·lectius de Cornellà: Agrupa, Jazz & Beer i creadors musicals, escènics i plàstics de Cornellà.

Durant el mes de juliol, l’Ajuntament de Cornellà ofereix música de tots els estils, cinema i activitats culturals a l’aire lliure per gaudir de l’espai públic de la ciutat. Aquest any s’amplien els escenaris amb la incorporació de la plaça del Pallars i els parcs de la Ribera i del Canal de la Infanta, que se sumen als ja tradicionals del Castell, Can Mercader, l’Orfeó Catalònia i la plaça de Catalunya amb l’objectiu de fer arribar la programació d’estiu a tot el municipi.

La primera actuació comptarà amb la música dels viatgers, emigrants i nòmades de principis del segle XX. En mans d’Estación del Este, el concert tindrà lloc el divendres 30 de juny, a l’Orfeó (22 h).

Les Nits d’Estiu continuen creixent quant a enriquiment cultural, i ho fan gràcies als col•lectius, artistes i entitats que contribueixen a la programació amb les seves pròpies propostes. És el cas del Jazz & Beer, protagonista de la nit del dissabte 1 de juliol al parc del Canal de la Infanta, que presentarà, amb un petit tast, el V festival de jazz i cervesa artesana de Cornellà que tindrà lloc el proper 30 de setembre. Al mateix lloc, però el dia 8, la característica banda musical d’estil mestís amb essència rumbera El Mosquito del Garito, a més de sorprendre amb el seu afany de crear música pròpia i tocar en directe, permetrà fer el tast de plats representatius de diferents països amb els quals treballen les ONG de Cornellà.

Els divendres, Can Mercader serà el protagonista de revolucions musicals com Hotel Cochambre, una barreja d’elegància, picardia i talent posada en escena el dia 7, a les 22 h. El divendres 14 de juliol, el torn serà per al carismàtic presentador Manel Fuentes, que amb la seva banda Spring’s Team ofereix un show enèrgic i emotiu, tractant de captar de la millor manera l’essència dels concerts del “Boss” de New Jersey.

El dimecres i el dijous les actuacions seran al Castell, on destaquen els concerts més íntims i lírics de la programació. Aparicions com la de Cálido Home (6 de juliol), que aportarà un tapís de folk intens i emocional amb les cançons del seu segon disc, “Tones and Shapes”. Franzz Duet és la segona parella musical que  pujarà a l’escenari el 12 de juliol (20 h) i representarà el jazz més profund, amb estàndards, bossa nova, blues i, fins i tot, versions dels grans èxits pop.

Destaquen també la veu i la capacitat de la Marina Rossell per fer viatjar el públic en un concert ple d’amor i emoció (13 de juliol), Los locos del oeste y su loco country jazz (20 de juliol) traslladant-nos a una època on els sons hawaians i les melodies de jazz es fusionaven creant nous paradisos sonors, i el ja habitual concert líric de cloenda protagonitzat per la soprano cornellanenca, Maria del Mar Humanes, acompanyada al piano per Maxim Shamo.

Per completar-ho, a la plaça del Pallars (22 juliol), dansa i teatre amb Heart Wash; Chimp & Fest al parc de la Ribera (15 juliol); i concert amb Los Sobraos a la plaça d’Almeda la Vella (21 juliol).

Cinema a la fresca i art
La plaça de Catalunya acollirà, un any més, el cinema a la fresca tots els dimecres a les 22 h. La primera pel•lícula que es projectarà és “Un monstruo viene a verme” (5 de juliol), el film amb més nominacions de la XXXI edició dels Premis Goya. Per al públic infantil, “Zootropolis” arriba el 12 de juliol, amb una aventura còmica i plena d’animals. “Captain Fantastic” (19 de juliol) i “Caçafantasmes 3” (26 de juliol) també seran presents a la cartellera.

Les Nits d’Estiu compten enguany amb diverses activitats d’entitats del municipi, propostes diferents  i refrescants com es el cas dels tastets de microteatre que presenten ‘Mégot par terre (la burilla)’ i ‘El Detectiu’, d’Àngel Amazares.

Els dies 6 i 7 de juliol tindrà lloc una acció performativa al barri Centre amb Gargot: “Utilitza’m, construeix utopies” és la proposta de les artistes Marga Gascón, Olga Malavia, Carme Malaret i Joana Sánchez.

Per a més informació: http://www.cornella.cat/ca/NitsDestiu.asp

Cornellà de Llobregat, 28 de juny de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00