El 24 de setembre, Cornellà talla carrers al trànsit a favor de la mobilitat sostenible

19.09.2017

L'Ajuntament de Cornellà organitzarà una gimcana per espais lliures de cotxes en què la ciutadania s'haurà de desplaçar a peu o en qualsevol altre mitjà de transport que no contamini.

 El Dia sense Cotxes s'emmarca dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a tota Europa.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha organitzat per al diumenge 24 de setembre un Dia sense Cotxes per promoure uns hàbits de transport més sostenibles, segurs i saludables. Diversos trams d'una vintena de carrers de la ciutat quedaran tallats al trànsit de vehicles, tan sols es permetrà la circulació de bicicletes, patins, patinets i transport públic.

Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar la recuperació d'espais i carrers habitualment ocupats per vehicles, contribuir així a millorar la qualitat de l'aire i a reduir la contaminació. A més de crear espais amb menys soroll i més saludables, aconseguim més llocs de trobada per gaudir de la ciutat.

La iniciativa s'emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra a tota Europa, oficialment, del 16 al 22 de setembre, amb el lema "Mobilitza't per un aire més net!". De fet, aquest any, 2.334 municipis europeus, entre els quals hi ha Cornellà, s'han adherit a la celebració per fomentar els desplaçaments a peu a la ciutat i conscienciar sobre la importància de reduir l'ús del vehicle privat. Aquests espais lliures de trànsit rodat es destinaran exclusivament als vianants que podran passejar, jugar i anar amb bicicleta còmodament. 

Per dinamitzar la jornada i experimentar com respira la ciutat amb menys cotxes circulant pels seus carrers, es farà una gimcana que discorrerà per aquests trams, entre les 11 i les 13 hores. Els participants hauran d'apuntar-se prèviament a través d'un formulari disponible a la web municipal, o el mateix dia 24 a qualsevol de les Jugatecambientals, al parc de Can Mercader o del Canal de la Infanta; per participar-hi, s'hauran de desplaçar a peu o en qualsevol altre mitjà de transport que no contamini. La gimcana finalitzarà a la plaça de l'Església, entre les 13 i les 13.30h, on els participants hauran d'acreditar la superació de les proves i entraran en el sorteig d'una bicicleta i un lot de complements per a la bici. Durant tot el matí, en aquest punt, es faran diferents activitats d'educació per a la sostenibilitat, obertes a tota la ciutadania: fer granissats amb l'energia que generin pedalant, activitats esportives, participar en un mural col·lectiu sobre mobilitat sostenible o visitar un autobús urbà.

Com a les darreres edicions, l'Ajuntament de Cornellà ha programat unes altres  activitats a l'entorn de la Setmana de la Mobilitat des del passat cap de setmana, i se suma a la Baixcicletada, el diumenge 8 d'octubre, una passejada popular en bicicleta en què participen set municipis de la comarca. Tot plegat, per conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segur i sostenible.

 

Cornellà de Llobregat, 19 de setembre de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00