Cornellà tindrà una nova biblioteca al parc del Canal de la Infanta

Cornellà tindrà una nova biblioteca al parc del Canal de la Infanta

Serà una construcció de 1.011 m2 dividits en dues plantes amb grans vidrieres i espais polivalents i oberts per integrar-se en l'entorn natural del parc

El pressupost d'adjudicació és de 2,1 milions d'euros

Recentment han començat les obres de la nova biblioteca al barri de Fontsanta-Fatjó de Cornellà, un nou espai de lectura, ubicat al parc del Canal de la Infanta i que forma part del pla estratègic "Cornellà, Ciutat de la Lectura", aprovat el 2009. Serà un espai de 1.011 m2 per gaudir de la lectura i la cultura dividits en dues plantes, amb comparticions mòbils, que permetran redistribuir els ambients segons les necessitats del moment i amb la finalitat que l'edifici s'integri en l'espai públic i els usuaris puguin realitzar activitats relacionades amb la lectura tant a l'interior com a l'exterior de les instal•lacions. Aquesta flexibilitat permetrà també oferir aules d'estudi les 24 hores del dia.

L'edifici tindrà dues entrades: una a la planta superior que donarà a la carretera de Sant Joan Despí, i l'altra a la planta inferior que donarà al parc i comptarà amb grans vidrieres que ompliran l'espai de llum natural. A més de sales de lectura, comptarà amb un punt de préstec i aules on es podran organitzar formacions, tallers, conferències i reunions. També s'inclourà un gran espai obert exterior per poder realitzar activitats a l'aire lliure. La nova biblioteca té un cost d'adjudicació de 2.115.383 euros.

Actualment Cornellà compta amb una Xarxa de biblioteques formada per la Central, la Marta Mata i la de Sant Ildefons, i la biblioteca escolar Salvat-Papasseit, ubicada a l'institut Esteve Terrades. Les biblioteques de Cornellà són de titularitat municipal i es gestionen en conveni amb la Diputació de Barcelona. La principal missió de la XBC és proporcionar i promoure l'accés lliure a la informació, la cultura i el lleure, així com donar suport a la formació i al desenvolupament personal de tots els ciutadans.

39.728 persones tenen carnet de les biblioteques de Cornellà, que els permet gaudir gratuïtament del servei de préstec de documents i d'activitats diverses (al voltant d'una cinquantena a la setmana) encaminades a promoure el gust per la lectura, la formació i el desenvolupament personal. Una de les més consolidades són els clubs de lectura i les hores del conte.

Cornellà "Ciutat de la Lectura"
Cornellà és des de 2009 la ciutat de la lectura. El projecte Pla Ciutat de la Lectura és un dels compromisos de l'equip municipal per promoure la lectura des de tots els àmbits socials per tal d'impulsar-la com a motor de creixement, de cohesió i de coneixement dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà.

Sota aquest paràmetre, s'organitzen tot tipus d'activitats amb l'objectiu de crear un sòlid valor i augmentar el nombre de lectors de forma continuada en el temps. La Xarxa de Biblioteques Municipals concentra bona part de les iniciatives, que juntament amb les biblioteques escolars són un punt de referència, així com les propostes dutes a terme per diferents entitats de la ciutat, i per la comunitat educativa, en general. Una comissió de treball realitza el seguiment del Pla i impulsa nous projectes, per tal d'aconseguir un pacte per la lectura entès com un compromís del conjunt de la ciutadania.


Racons per llegir a l'espai públic
Transformar l'espai públic en un escenari habitual d'activitats de difusió de la lectura és una de les apostes per fer de Cornellà una ciutat de lectors. Dins el projecte Cornellà Natura està prevista la renovació del parc de Rosa Sensat per esdevenir el parc de la lectura i dur a terme tot tipus d'activitats per gaudir del plaer de llegir. Es pretén crear nous espais i potenciar els ja existents com el "Racó de la lectura" a Can Vallhonrat, o el Racó poètic al parc de Can Mercader.

 

Cornellà de Llobregat, 14 de febrer de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00