Les obres del FEIL revelen troballes arqueològiques de gran valor a l'entorn de l'església de Santa Maria

Les obres del FEIL revelen troballes arqueològiques de gran valor a l'entorn de l'església de Santa Maria

Les obres d’ordenació i millora urbanístiques que es realitzen als voltants de l’església de Santa Maria, incloses en el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), han permès descobrir i documentar restes arquitectòniques pertanyents a diferents èpoques històriques, incloses la romana i la medieval. Es tracta d’una troballa de gran importància, que ha permès el desenvolupament de l’excavació arqueològica que ja és la de més durada de les realitzades mai a Cornellà.

Entre els elements posats a la llum, destaca una sitja i elements d'una premsa de vi d'època romana, peces de ceràmica de diferents èpoques, restes de murs pertanyents a un absis preromànic, els fonaments de l'antic campanar del segle XV, algunes tombes, etc.

El proper dissabte 31 d'octubre l'Ajuntament de Cornellà ha organitzat un seguit de visites guiades a les descobertes arqueològiques realitzades, situades entre l'entorn de l'església i l'edifici consistorial. Les visites es realitzaran per grups, cada mitja hora, entre les 11 i les 14 hores, acompanyats d'experts que faran una contextualització històrica de les troballes, i explicaran amb detall quines són les més destacables i l'època a la qual s'apunta que pertanyen.

Per a més informació sobre les visites, cal adreçar-se al telèfon del Castell de Cornellà: 93-474 51 35.

Aquesta excavació es va iniciar el mes de juliol d’aquest any i està previst que s’allargui fins a final del mes de novembre. Tot i així, caldrà esperar encara uns mesos abans no es coneguin els resultats definitius de les anàlisis de les terres recuperades a les sitges, de les restes òssies, dels metalls i de les datacions de Carboni 14 que s’estan efectuant. En conjunt s’obtindrà una gran quantitat d’informació nova i de molta qualitat sobre el nostre passat, així com sobre l’hàbitat i formes de vida dels antecessors que vivien a Cornellà, principalment en les èpoques romana i medieval.

Cornellà de Llobregat, 28 d'octubre de 2009

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00