L’Ajuntament posa en marxa la campanya ‘Cornellà pel civisme’ incidint en la responsabilitat en la tinença d’animals

L’Ajuntament posa en marxa la campanya ‘Cornellà pel civisme’ incidint en la responsabilitat en la tinença d’animals

Enguany s’han contractat nou persones dins els plans d’ocupació local perquè desenvolupin les tasques d’educadors cívics.

Els educadors faran sensibilització sobre la campanya 'Sumes o restes?’ i lliuraran unes ampolles d’aigua a les persones propietàries de gossos censades al municipi, per ruixar els orins i evitar males olors.

L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa una nova edició de la campanya ‘Cornellà pel civisme’ per sensibilitzar i conscienciar la ciutadania de la importància del manteniment i respecte per l’entorn urbà.  Aquest any seran nou les persones contractades pels plans locals d’ocupació per vetllar per la convivència en els espais públics de la ciutat i millorar la cohesió social.

Enguany l’equip d’Educació Cívica, incidirà en la tinença responsable d’animals, amb l'objectiu de sensibilitzar les persones propietàries de gossos sobre les novetats recollides en l'Ordenança de Convivència Ciutadana, com l'obligatorietat de censar els animals a l'Ajuntament, un tràmit que es realitza a l'Organisme de Gestió i Recaptació de la Diputació de Barcelona (c. Ametller 12, telèfon de contacte 93.472 92 40). A més, els propietaris de gossos han de disposar d’una fitxa completa de cada animal amb xip i ADN,  ja que la nova normativa fa necessari identificar genèticament el gos.

Entre altres consideracions, es determina l'obligatorietat de portar bosses per a la recollida dels excrements i es recomana portar una ampolla amb aigua per netejar els orins dels gossos i així evitar la brutícia i les males olors al carrer. Per facilitar-ho, l'Ajuntament en col·laboració amb les clíniques veterinàries i les entitats animalistes de la ciutat repartirà a totes les persones propietàries de gossos censades al municipi, una ampolla per ruixar aigua.

Els educadors cívics s’organitzen en grups de dos i tres, i es mouen pels diferents barris del municipi. La seva tasca es principalment informativa i preventiva, sempre alerta per si detecten actuacions contràries a les ordenances de convivència, en especial en temes como la gestió de residus domèstics, el mal ús del mobiliari urbà, els jocs de pilotes als carrers i places i la tinença responsable d’animals.

Des del consistori es duen a terme diferents accions per conscienciar de les obligacions i els drets que tenim tots i totes de mantenir la convivència als espais públics. Recentment s’ha llançat la campanya "Sumes o restes? Per una ciutat més cívica" que pretén incidir en quatre aspectes principals: respectar els horaris de llençar les escombraries, evitar els sorolls per garantir el descans dels veïns i veïnes, tenir cura del mobiliari i els espais comuns, i promoure que la població sigui més acurada amb la tinença d'animals. Els educadors cívics s’encarregaran d’informar sobre la iniciativa.

A més, durant l'estiu es reforcen els serveis de neteja de carrers i espais més freqüentats, també dels parcs canins, per evitar en la mesura possible les molèsties als ciutadans i prevenir els possibles riscos per a la salut pública.

Cornellà de Llobregat, 11 de juliol  de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00