Centenars de persones acompanyen els familiars de Cristina Bergua en la inauguració d’un monòlit que la recorda

Centenars de persones acompanyen els familiars de Cristina Bergua en la inauguració d’un monòlit que la recorda

La jove de Cornellà va desaparèixer el març de 1997, quan tenia 16 anys.

Ahir dijous, 12 de juliol, es va descobrir un monòlit en record de Cristina Bergua Vera, a l’espai dedicat a les persones desaparegudes sense causa aparent, a la confluència dels carrers Palma de Mallorca, La Miranda i Mossèn Joaquim Palet de Cornellà.

Bergua tenia 16 anys quan va desaparèixer el mes de març de 1997 i mai no ha tornat a ser localitzada. A l’acte hi van participar unes dues-centes persones que van acompanyar els pares de la Cristina, així com l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i José Montilla, que era l’alcalde en el moment de la desaparició.

Una actuació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas va acompanyar el descobriment del monòlit. També hi va ser present el periodista Paco Lobatón, que va presentar el seu llibre “Te buscaré mientras viva”, que vol ser un homenatge a aquestes persones desaparegudes sense causa aparent i que testimonia el record, la incertesa i el dolor de les seves famílies.

Lobatón, primer des de diferents programes de televisió, i també des de la fundació QSDglobal, ha mantingut una estreta relació amb els familiars de Cristina Bergua. El cas de la jove cornellanenca va conduir a la creació d’una entitat que dóna suport als familiars en la mateixa situació, Intersos, l’esforç de la qual també ha fet canviar els protocols d’actuació dels cossos de seguretat en aquests casos i, així mateix, promoure la commemoració des de l’any 2010 del Dia de les Persones Desaparegudes Sense Causa Aparent. El Congrés dels Diputats va determinar que fos cada 9 de març, el dia en què va desaparèixer la Cristina.

Cornellà de Llobregat, 12 de juliol  de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00