L’Ajuntament de Cornellà demana a la Generalitat que acordi instaurar de nou el dispositiu de vigilància de la zona d'oci de Famades

L’Ajuntament de Cornellà demana a la Generalitat que acordi instaurar de nou el dispositiu de vigilància de la zona d'oci de Famades

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat demanar al departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que acordi instaurar de nou el dispositiu de vigilància especial dels Mossos d’Esquadra a la zona d’oci del sector Famades, durant l’horari de funcionament i sortida de les discoteques de la zona. L’acord ha estat aprovat al ple d’ahir dijous amb el suport del PSC, ICV-EUiA i el PP, i l’abstenció de CiU.

Durant l’any passat va funcionar de manera preventiva un dispositiu que exercien conjuntament els Mossos d’Esquadra, els Grups de Suport (ARRO) i la Guàrdia Urbana de Cornellà, amb l’objectiu d’evitar conductes incíviques i molèsties a les zones residencials més properes. Els Mossos d’Esquadra es van retirar de forma unilateral el mes de juliol, i el mes de setembre el dispositiu no es va reprendre, tot i que el balanç havia resultat positiu.

La Conselleria d’Interior ha establert fa uns mesos un nou règim d’horaris per als establiments com discoteques, que els permet tancar fins a les 6.45h. L’Ajuntament de Cornellà no està d’acord en aquesta ampliació i, dins de la potestat municipal, elaborarà un decret reduint l’horari permès a l’espera que sigui validat per la Conselleria.

Limitació a l’obertura de noves discoteques

D’altra banda, i també relacionat amb les activitats econòmiques en aquest sector, l’Ajuntament de Cornellà va aprovar inicialment la modificació i transcripció a escala 1.1000 del Pla General Metropolità de 1976  als barris Almeda, Famades, Solanes i Est. L’objectiu és adequar a la realitat del segle XXI les activitats econòmiques que es poden realitzar als polígons industrials, com són les empreses vinculades als serveis o les noves tecnologies, o la mateixa activitat recreativa de les discoteques.

Acompanyant a aquesta actualització, es congela la possibilitat de obrir noves discoteques en aquestes zones industrials, ja que la llei en permet un nombre indeterminat. L’acord ha estat aprovat amb el vot favorable del PSC i les abstencions de la resta de grups municipals. Ara és el torn que el ratifiqui la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat.


Cornellà de Llobregat, 27 d'abril de 2012

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00