El pregó a càrrec de les cornellanenques creadores del film “Chavalas” dona inici a la festa major de Cornellà, el dijous 16 de juny

16 de juny de 2022
  • Del dijous 16 al diumenge 19 de juny, Cornellà celebra la seva Festa Major del Corpus amb més d’un centenar de propostes, un piromusical i el multiconcert  de “Los 40 Cornellà Pop”
  • La Oreja de Van Gogh, Efecto Mariposa, Pole, Suu, Marlon, Samantha, Mahmood, Sangiovanni, Jennifer Rojo... i artistes locals ompliran de música els carrers i les places de la ciutat

 

Cornellà de Llobregat dona el tret de sortida a les festes del Corpus avui dijous 16 de juny amb el tradicional ball de l’Àliga i el Pregó de Festa Major, a les 21.10 hores, davant de l’Ajuntament (a la plaça de l’Església), que anirà a càrrec de les cornellanenques Carol Rodríguez, Marina Rodríguez i Eva Murgui, directora, guionista i productora respectivament de la pel·lícula “Chavalas”, amb la qual han tingut molt d’èxit i han donat molt ressò a la ciutat.

El programa compta amb prop de 140 propostes culturals, cíviques i esportives, organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats de la ciutat, amb l’objectiu de viure quatre dies de festa als carrers i places de la ciutat amb activitats per a totes les edats, amb especial atenció al públic familiar, els joves i la gent gran.Hi haurà des de les activitats més tradicionals i de folklore popular com el Corndefoc i el correfoc infantil, el Populari i els quadres de ball regionals, les sardanes i els castellers... a d’altres més modernes i populars, com el tobogan d’aigua, la festa Holi Dolly o la Nit Jove “Festival Lúppiter”.

 

Música i foc protagonistes

Entre les novetats d’aquest any, cal destacar, d’una banda, el Piromusical, un espectacle que combinarà música i focs artificials, el dissabte 18 de juny, al mirador de la Torre de la Miranda, a les 23 h.

I, de l’altra, el multiconcert de final del Corpus “Los 40 Cornellà Pop”, el diumenge 19, a partir de les 18.30 h, que afegeix tres artistes d’última hora: Mahmood, Sangiovanni i Jennifer Rojo, que actuaran juntament amb Samantha, Marlon, Nerea Rodríguez, Alfred García, Suu, Carlos Right, Levi Díaz, Depol, Trinxera i  Adrià Ortega, tot plegat conduït pel popular locutor de ràdio Tony Aguilar.

La música sempre ha estat una de les protagonistes del Corpus i, enguany, s’han programat una quarantena d’actuacions amb estils molt variats i per a tots els públics, entre orquestres, envelats, el Corncanta i l’escenari de la plaça de Catalunya, on es concentren els concerts de gran format.

Per als més joves s’han multiplicat els concerts amb artistes del moment i altres grups emergents locals, com ara el concert de divendres 17 de juny, a la plaça de Catalunya, que comptarà amb les actuacions d’Ítaca Band, Pole i Bunker. Dissabte 18, pujaran a aquest mateix escenari Efecto Mariposa i La Oreja de Van Gogh.

Per gaudir d’unes festes segures, recordem que l’Ajuntament de Cornellà activarà diverses mesures preventives durant el Corpus, com ara un servei especial amb dues línies d’autobusos: L1 (recorregut de l’autobús 94) i L2 (recorregut de l’autobús 95) que realitzaran, les nits de Festa Major, parades a demanda al llarg de la seva ruta, i una sèrie d’itineraris segurs per als desplaçaments a peu entre els diferents espais. En alguns d’aquests llocs també s’han instal·lat Punts Lila per a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes, i, en altres, hi haurà personal municipal per fer reforç d’observació nocturna (com els serenos).