Respir residencial

20130523_Activitats Dignitat Teresa Duran-9895.jpgQuè és el servei?

Programa de suport de la Diputació de Barcelona que té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores.

 

Què ofereix?

iconfinder_tick_green_1398912.png Places residencials de caràcter temporal per a gent gran, d'una durada màxima de dos mesos a l'any, que es poden gaudir en períodes d'un mínim de 15 dies.

iconfinder_tick_green_1398912.png Assessorament, orientació social i suport psicològic a les famílies.

iconfinder_tick_green_1398912.png Professionals especialitzats i atenció personalitzada durant l'estada residencial.

iconfinder_tick_green_1398912.png Atenció medica permanent i atenció de les necessitats bàsiques de la vida diària de les persones residents.

iconfinder_tick_green_1398912.png Programes de rehabilitació i fisioteràpia, estimulació cognitiva i activitats ocupacionals i lúdiques.

 

A qui s’adreça?

  • A les famílies que tenen a càrrec seu persones de més de 65 anys amb un determinat grau de dependència, reconeguda o no per la Generalitat, i que en tinguin cura a casa.
  • A les famílies que tenen a càrrec seu persones de menys de 65 anys, amb un grau de discapacitat superior al 33 % (reconegut per la Generalitat), i que en tinguin cura a casa.

 

Com s’hi pot accedir?

A través dels serveis bàsics d'atenció social, dirigint-se en primera instància al Servei d’Informació i Primera Acollida (SIPA), o als Equips Bàsics d'Atenció Social Primària (EBASP) que hi ha a cada barri.

Més informació del servei