Activitats per a persones grans

20180417_Esport Salut Anim10-3250.jpgPrograma d'activitat física

Us podeu adreçar a les instal·lacions municipals que funcionen als barris per informar-vos d'allò que ofereixen.

 

Activitats de ciutat o en col·laboració amb entitats

Es tracta d’activitats que s’organitzen o bé fora del marc dels casals de gent gran o bé aprofitant aquests, però obertes a totes les persones grans.

 

Caminades per la ciutat i activitats del programa Vine a Fer Esport Salut!

Recorreguts per la ciutat organitzats en col·laboració amb el Departament d’Esports i el de Medi Ambient per tal de conèixer l’entorn i fer exercici d’una forma agradable i en companyia. Més informació a l'apartat de Vine a Fer Esport Salut!

 

Xerrades de promoció de la salut

Xerrades en diferents casals de gent gran i entitats, a càrrec de professionals de l’Àrea de Salut Pública per tal d'oferir assessorament sobre les malalties més freqüents, la forma de prevenir-les i tractar-les, els hàbits saludables, els canvis que cal assumir per afrontar l’envelliment, etc.

 

Tallers d’estimulació de la memòria

Tallers d’entrenament en tècniques que permeten prevenir i retardar la pèrdua de la memòria. A més dels que organitzen els Casals de Gent Gran, hi ha tallers al Centre Cultural Joan N. García-Nieto i a l’Associació de Veïns de Pedró.

 

Tallers d’autoestima

Permet potenciar els recursos personals per millorar l’autoestima i l'adaptació als canvis propis de l'envelliment. Es porten a terme al Centre Cultural Joan N. García-Nieto.

 

Tallers de Tai-txí

Tallers d’introducció al coneixement d’aquesta tècnica oriental al Centre Cultural Joan N. García-Nieto.

 

Tallers i Aules Obertes d’Internet

Tallers per aprendre conceptes bàsics de navegació per Internet, impartits per persones grans voluntàries. Es porten a terme en els Casals de Gent Gran d’Almeda, Centre i Riera i a les Associacions de Veïns de Pedró i Gavarra.

 

Grups de Caminar

Activitat de promoció de la salut i de foment de les relacions interpersonals que es porta a terme conjuntament amb el Departament de Salut Pública i el grup de voluntaris de Creu Roja en diferents barris de la ciutat.

 

Informació i inscripcions als tallers:

Al Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya (telèfon 93 377 75 81) o als Casals de Gent Gran.